Alle barn har rett til en hvit jul

Smittevernsveiler for Hvit jul-stands

Last ned som word-dokument: 

Veilederen tar utgangspunkt i forskriften om koronautbruddet (Forskrift av 27. mars 2020 nr. 470 om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet). I § 13 stiller denne flere krav til gjennomføring av arrangement hvor personer fysisk møtes, som må overholdes.

En åpen og inkluderende frivillighet er et godt prinsipp, også nå. Med utgangspunkt i gjeldende råd og anbefalinger om smittevern, kan IOGT og andre frivillige organisasjoner få gjennomført flere av sine aktiviteter. Det viktige er at de som arrangerer og deltar i aktivitetene, er trygge og opplever dem positive.

 

Smittevern ved gjennomføring av Hvit jul-stand

 

I forkant:

  •  Velg en smittevernansvarlig, som setter seg inn i hvilke retningslinjer som skal følges på standen og sørger for at disse overholdes.
  •  Sjekk at alle frivillige er kjent med fakta om smittemåte og symptomer i forkant av aktiviteten. Informer frivillige om at de skal holde seg hjemme hvis de er syke.
    Ha dialog med personer i risikogruppen. Ta ekstra hensyn til disse, og gjør egne vurderinger av hva som er viktig for at samtlige deltakere skal føle seg trygge.
  • Informer alle frivillige som skal hjelpe til på standen om hvilke regler som gjelder ang. avstand til hverandre, utdeling av materiell m.m.
  • Ha oversikt over hvem som deltar, for å kunne bidra til eventuell smittesporing senere.

 

På standen:

Hold minimum 1 meter avstand til andre.

Dette er vanskelig og føles unaturlig, men svært viktig. Nærmer det seg en gruppe så gå dem heller litt i møte så du selv kan justere avstanden, fremfor å få flere som står tett rett foran deg og/eller standsbordet. Finn en plassering av standen som gjør det er mulig for dere som står på standen, forbipasserende og besøkende å holde avstandskravet.

Er det ønskelig eller påbudt så bruk munnbind. Dere får tilsendt vaskbare IOGT-munnbind fra kontoret.

Sørg for god hygiene 

Ha desinfeksjonsmiddel stående på standen slik at det legges rette for hyppig desinfisering av hender.

Det skal ikke deles ut noe som er berørt av udesinfiserte hender.

Benytt gjerne hansker.
Brosjyrer, penner, reflekser eller annet som skal deles ut kan legges klart (av desinfiserte hender) en og en på et bord, slik at folk kan forsyne seg uten å komme borti flere. Alternativt kan en person være ansvarlig for å dele dette ut med desinfiserte hender. Vedkommende må huske å desinfisere på nytt mellom hver gang han/hun har vært i kontakt med andre ting (for eksempel tatt seg i ansiktet).

Flater/utstyr som berøres skal regjøres regelmessig

Signer digitalt om mulig.

Alle bør oppfordres til å skrive under på sin egen telefon mens de er ved standen sammen med dere. Dere får plakater fra kontoret, med QR-kode som kan scannes, eller de kan skrive inn hvitjul.no i nettleseren. De som ønsker å signere på papir kan få med seg pennen.

 

Avbryt standen dersom smittevern ikke kan ivaretas.

 

Lykke til, og tusen takk for innsatsen!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler