Alle barn har rett til en hvit jul

Arrangere stand

Vil du dra i gang og organisere en stand der du bor? Hvor vi velger å stå på stand avhenger av initiativ fra folk lokalt. Burde vi stå der du bor? 

Hva betyr det å være standsansvarlig?

Dette må du gjøre:

Finne et sted å stå på stand

Det er lurt å stå et sted der det går mange forbi, feks i inngangen til en matbutikk, ute på gaten, på kulturhuset eller et kjøpesenter. Du må få tillatelse av den som eier stedet, eks butikksjef, kommunen eller senterleder til å stå der på det tidspunktet du ønsker. Mange steder får frivillige/veldedige organisasjoner lov til å stå gratis. Kampanjen kan dessverre ikke betale for standsplasser, men noen steder kan man få økonomisk støtte fra lokale foreninger om det ikke finnes andre muligheter. 

Bestille materiell

Vi har bl.a. plakater, brosjyrer, underskriftsskjemaer, reflekser og ballonger som vi vil sende deg i posten. Mange steder i landet har vi standsbord og beachflagg som du kan hente lokalt. Der det ikke er mulig har vi Hvit jul-vesker du kan bruke. Bestill materiell i skjemaet, eller ta kontakt med din lokale koordinator eller post@hvitjul.no om du trenger hjelp med det.

Bestillingsskjema standsmateriell

Ta i mot andre frivillige

Vi legger ut informasjon om standen og din kontaktinformasjon på vår nettside og jobber aktivt gjennom hele kampanjeperioden med å få frivillige til å bli med på stand. De som vil være med på din stand tar kontakt med deg direkte, og du må ta dem imot på en hyggelig måte og avtale når og hvor de skal møte opp etc. Det skal være hyggelig å være frivillig i Hvit jul. 

Stå på stand og samle underskrifter

Den jobben som gjøres på stand betyr mye. Selv de som velger å ikke skrive under på at de vil velge alkoholfritt når de er sammen med barn i julen i år vil reflektere rundt egne drikkevaner og bli mer bevisst på drikking i nærheten av barn. Samtalene vi har på stand bidrar i seg selv til å forandre alkoholkulturen og gi flere barn en bedre jul. Vi har underskriftsskjemaer som kan brukes på stand, men det er også en god løsning å ta med seg et nettbrett, eller oppfordre folk til å bruke sin egen telefon og skrive under direkte på hvitjul.no. Dere deler ut gratis reflekser til alle voksne som skriver under på kampanjen, og til alle barn. 

Før du skal på stand bør du lese

(Du får dette på papir sammen med materiellet ditt)

Rapportere

Når standen er over vil vi gjerne høre hvordan det gikk, og det er viktig at vi får inn alle underskrifter som er kommet på papir, slik at de også kan komme med i tellingen på nettsiden. Det beste er om du legger disse inn på nettsiden selv, men du kan også scanne eller ta bilde av arkene og sende dem til post@iogt.no

Å være standsansvarlig er en frivillig oppgave, og du får ikke noe honorar.

Men alle standsansvarlige vil få en liten julegave og fine Peppe-reflekser til familie og venner. I tillegg vil du nok få masse gode tilbakemeldinger fra folk du møter om at du gjør en viktig jobb.

Som standsansvarlig vil du være en del av den lokale frivilliggruppa. Vi vil sette deg i kontakt med andre frivillige i nærheten.

Det er veldig hyggelig å stå på Hvit jul-stand!
Send en mail til post@hvitjul.no om du lurer på noe eller trenger hjelp med å komme igang.  

Facebook

 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler