Alle barn har rett til en hvit jul

Stå på stand

Vi står på stand på gater og kjøpesentere over hele landet, og trenger alltid ekstra frivillige.

Stands og Korona

Noen steder i landet går det greit å stå på stand også i år. Alle som arrangerer stand må gjøre seg kjent med lokal smittesituasjon og vår smittevernsveileder for stand skal følges. Ingen skal føle seg presset til å stille opp på stand i år. Terskelen for å avlyse eller avbryte stand skal være lav dersom frivillige ikke er komfortable med å stille opp eller man ser at det er vanskelig å gjennomføre standen med tilfredsstillende smittevernsnivå. 

Smittevernsveileder for Hvit jul-stands

Å stå på stand

Frivillige i Hvit jul står hvert år på stand over hele Norge mellom 1. november og 24. desember, og oppfordrer folk til å skrive under på at de vil drikke alkoholfritt når de er sammen med barn i julen. 

Enten du bare vil dele ut ballonger og holde orden i materiellet eller om du vil være den som forteller folk om aksjonen og oppfordrer forbipasserende til å skrive under er du hjertelig velkommen. 

I kalenderen på nettsiden vår finner du oversikt over planlagte stands i ditt fylke. 

Meld deg som frivillig i vårt frivillig-skjema, så kan vi sende deg en e-post dersom vi mangler frivillige til stands i ditt område. 

Jeg vil bli frivillig

Hvis du har lyst til å stå på stand, og det ikke er planlagt noe der du bor, kan du ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg å få igang noe.  

Vi søker standsansvarlige 

Vil du dra igang en stand der du bor? Hvor vi velger å stå avhenger av initiativ fra folk lokalt. Burde vi stå der du bor? 

  1. Finn et fint sted å stå og bestem deg for et tidspunkt.
  2. Lag en avtale med grunneier (Hvis det ikke er gratis for frivillige organisasjoner, kan du ta kontakt, så prøver vi å finne penger).
  3. Registrer standen på hvitjul.no/bestilling/stand. Du får tilsendt materiell, og standen legges ut i kalenderen  og facebook, slik at frivillige kan ta kontakt med deg om de vil hjelpe til på standen din. 
  4. Stå på stand (sammen med andre frivillige).
  5. Av smittevernhensyn oppfordrer vi i år alle vi møter på stand til å gå inn på hvitjul.no på sin egen mobil, og skrive under der. Men vi vil fortsatt ha en løsning for de som vil skrive under på papir. Etter standen er det viktig at du sender oss oversikt over de som har skrevet under på papir så fort som mulig, slik at vi får dem også inn på nettsiden. Vi vil også gjerne høre litt om hvordan det gikk. Meld inn til post@hvitjul.no.

Som standsansvarlig vil du få god oppfølging og hjelp av vår frivilligkoordinator. Du får en hvitjul-lue og/eller t-skjorte og reflekser til hele familien. I tillegg til masse gode tilbakemeldinger om at du gjør en viktig jobb.
Det er veldig hyggelig å stå på Hvit jul-stand!
Send en mail til post@hvitjul.no om du lurer på noe eller trenger hjelp med å komme igang. 

Registrer din stand

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler