Noen vanlige spørsmål

Her er noen spørsmål vi ofte får om kampanjen.

JA! Mange føler at de ikke har behov for å signere på noe slikt fordi det er helt selvsagt for dem at de ikke skal drikke. For det er heldigvis mange som aldri drikker sammen med barn og mange som ikke drikker i det hele tatt. Ved å signere kampanjen er du med på å synliggjøre at dette er en helt normal ting å gjøre! Julaften er en dag da de fleste er innendørs med sin egen familie, og de fleste regner med at det skjer omtrent det samme hos andre som hos en selv. De som er vant til å ta et par øl og akevitt til julematen tror kanskje at dette er noe alle gjør. Ved å dele kampanjen på Facebook eller snakke med andre om at du har signert er du med å gi andre et innblikk i din julaften og vise at en julaften uten alkohol er helt normalt, og kan være hyggelig for både barn og voksne.

Dataene brukes i statistikk og til å sende deg påminnelse om å skrive under igjen når vi starter kampanjen neste år og gi informasjon om muligheten for å engasjere deg mer.  Informasjonen slettes automatisk etter 2 år.

Vi gir ikke adressen din videre. Send en e-post til post@hvitjul.no om du ønsker at vi skal slette opplysningene dine.

Vi er klar over at foreldrene til de mest utsatte barna gjerne ikke er de som vil skrive under i denne kampanjen. Men vi vet at oppfatningen om grensene for hva som er normal alkoholbruk har påvirkning også på holdningene til de som drikker mest.  Kampanjen vil derfor også kunne gjøre julen bedre for de barna som trenger det mest.  Ditt valg betyr noe for andre - sammen forandrer vi alkoholkulturen.

For å oppnå enda større effekt anbefaler vi at du forteller andre at du har skrevet under og at du støtter kampanjen. Del gjerne ditt sandpunkt på Facebook.

Underskriften gjelder ikke bare egne barn. Dersom du er sammen med barnebarn, nevøer og nieser eller venner disse dagene innebærer signaturen at du ikke drikker alkohol når du er sammen med dem. Dersom du regner med å ikke være sammen med noen barn disse dagene, kan du likevel skrive under på kampanjen og vise at du støtter tanken og at du ville avstått fra alkohol dersom det hadde vært barn tilstede.

Facebook

 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler