Hvit jul arbeidsplass

Ha kampanje på din arbeidsplass og spre budskapet blant dine kollegaer. 

Hvordan kan du ha Hvit jul-kampanje på jobben?

Her får du noen ideer til hva du kan gjøre, og hva du i så fall bør bestille av materiell.

Du kan dele ut reflekser til voksne som skriver under på kampanjen eller til barn når du forteller foreldrene om Hvit jul. (Barn kan få refleks uansett om foreldre skriver under eller ikke). 

VINN! VINN! Dersom noen skriver under på kampanjen og de fører deg opp som verver kan du vinne en myk kose-Peppe. - Se alle premier og konkurranser

SEND BILDER: Husk at vi gjerne vil ha bilder og rapporter fra kampanjen din som vi kan bruke i vår rapport og i sosiale medier som inspirasjon for andre frivillige. Send oss et bilde og noen ord på e-post, eller tagg @hvitjul på Facebook eller Instagram, så får du enda sjanse til å vinne.

Metoder for kampanje på jobben:

Under hver metode kan du se hva du bør bestille av materiell.

Refleksene kommer i pakker á 100 stk og kan brukes i alle kampanjeformer. Dersom antall underskrifter du kan få på jobben ikke går opp i 100, så husk at du gjerne kan kombinere flere metoder og kampanjeformer

Husk å krysse av for kampanje på arbeidsplass eller på skole eller i barnehage når du bestiller, og skriv opp navn og adresse på arbeidsplassen. (Vi trenger verifiserbare opplysninger til vår rapport - Ta kontakt dersom du har spørsmål rundt dette). 

 

Gå en runde med underskriftsliste

Det beste er jo å få til en samtale rundt drikking i samvær med barn. Det kan du gjøre ved å gå en runde på jobben og prate med hver av kollegaene dine, eller feks. ta opp temaet i lunsjen. Ta med deg penn og underskriftsliste og en pose med reflekser, så kan kollegaene skrive under med det samme og få en refleks. 

Husk å sende inn underskriftene etterpå - se hvordan

Materiell:

Nok reflekser til alle som skriver under. Nok underskriftslister til at alle får plass (10 underskrifter per liste). Du kjenner potensialet på din arbeidsplass.
Ev. penn og skriveplate og t-skjorte og/eller button til deg selv for å vise at du er frivillig i kampanjen.
Bestill materiell her

 

E-post og underskrift på nett

Send en e-post til kollegaene dine der du forteller om kampanjen, og oppfordrer dem til å skrive under på hvitjul.no.
Last ned mal for e-post til kollegaer og kunder (word-dokument)
Har du bestilt reflekser kan du skrive i mailen at de som har signert kan komme innom deg og få en refleks. Eller du kan sette frem en bolle med reflekser der de kan gå og hente selv. Da bør du i så fall også bestille en plakat eller to som kan henge ved siden av bollen, sånn at kollegaene dine skjønner at de skal skrive under, og ikke bare ta refleks. 

Materiell:

Nok reflekser til at alle som skriver under kan få. Du kjenner potensialet på din arbeidsplass. 1-2 plakater. Ev. T-skjorte og/eller button til deg selv for å vise at du er frivillig i kampanjen.
Bestill materiell her

 

Kunder/besøkende/publikum

Jobber du på et sted der det kommer kunder eller besøkende, kan du også henge opp plakat og snakke med dem om Hvit jul. Og de kan selvsagt også få reflekser om de skriver under. Hvis det passer for din virksomhet kan du gjerne oppfordre folk til å skrive under via e-post, nettsider eller sosiale medier. Hva med en post på instagram om at bedriften er Hvit jul abassadør? Du finner ulike bilder og elementer du kan bruke i sosiale medier her: hvitjul.no/some Husk å tagge @hvitjul - Kanskje vi deler posten din.

Materiell:

Nok reflekser til at alle som skriver under kan få. Du kjenner potensialet på din arbeidsplass.  1-2 plakater. Plastlommer til plakatene. Info-kort til å legge i plastlommen på plakatene, (100 stk?). Ev. løpesedler med mer informasjon og t-skjorte og/eller button til deg selv for å vise at du er frivillig i kampanjen.
Bestill materiell her

 

Jobber du på skole eller i barnehage?

Del ut reflekser

Hvis du sender en e-post til foreldrene med informasjon om Hvit jul, kan du bestille reflekser du kan dele ut til alle barna. Du kan bestille til en klasse, en avdeling eller en hel skole eller barnehage. 

Snakk med barna

Hvis du deler ut reflekser på en skole er det en fin anledning til å snakke med elevene om alkohol. Bruk gjerne en av våre filmer som utgangspunkt for samtale. Statistisk sett er det flere barn i hver klasse som har foreldre som misbruker alkohol. 1 av 5 barn har opplevd at det ble "ekkelt" fordi voksne drakk alkohol. Kanskje trenger noen av dine barn noen å snakke med i julen. Huske å minne om telefonnummeret til alarmtelefonen for barn og unge: 116111

Send e-post til foreldre
Snakk med foreldre

Hvis dere møter foreldrene, feks ved henting, eller i forbindelse med juleavslutning el. så kan dere gjerne tilby foreldrene å skriv under på fysisk liste. Kanskje gir det også noen gode samtaler som gjør at flere reflekterer over egen alkoholbruk i samvær med barn. 

Materiell:

Reflekser til barna. Plakater til oppslagstavler eller i garderoben der foreldre henter barna. Ev. løpesedler barna kan ta med til foreldrene eller underskriftslister. T-skjorte, lue eller button hvis du vil vise at du er frivillig i kampanjen. 

Bestill materiell her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler